Beste bezoeker,

Welkom op de website van de meest liefdevolle studentenvereniging van Gent: Chemica!

Chemica is de studentikoze faculteitskring voor alle studenten Chemie en Biochemie & Biotechnologie aan de Universiteit Gent. Als studentenvereniging hebben wij als doel om jullie een onvergetelijke studententijd te bezorgen. Dit doen we door het organiseren van legendarische  feestjes, uitputtende of ontspannende  sportactiviteiten, het voorzien van  cursus- en labomateriaal en nog veel meer. Chemica wordt hiervoor ondersteund door een gemotiveerde groep studenten, ook wel gekend als het ‘Praesidium’.

Om lid te worden van Chemica, hoef je jezelf simpelweg in te schrijven via  deze website en vervolgens een lidkaart te kopen bij het Praesidium. Studenten die beschikken over een Chemica lidkaart genieten van kortingen op onze activiteiten, krijgen korting op cursussen en labomateriaal en ontvangen ons studentenblad ‘Het Pipetje’. Meer info over het lidmaatschap vind je  hier.

Er is voor ieder wat wils. Feestgangers zien we graag op onze avonden in de Porter House. Sportliefhebbers zijn meer dan welkom om met Chemica mee te strijden in het competitieve Interfacultair Kampioenschap (IFK), het Sporttoernooi der Wetenschappen, het Interfacultair Toernooi (IFT) en natuurlijk de 12U-Loop. Daarnaast hebben we ook meer ontspannen activiteiten klaarstaan zoals kajakken op de Gentse wateren, bowling, schaatsen en nog veel meer. Wie meer van cultuur houdt, kan zich verwachten aan een kroegentocht doorheen oud-Gent of een gezellige quiz. Wie naar dat tikkeltje meer verlangt en zich volledig wil onderdompelen in het Chemicaanse studentenleven kan zich laten dopen voor het beleven van die ‘oh zo fantastische  cantussen’.

Wie vragen heeft, een babbeltje wilt slaan of eens een pint wilt drinken, kan altijd terecht bij  het tofste Praesidium van Gent.

Tot in den draai!

Jullie Praeses,
Karel


Contactgegevens
e-mail:  chemica.praeses@gmail.com
Adres: Krijgslaan 281 S4, 9000 Gent
Rekeningnummer: BE70 7370 1612 9325